Trener zadovoljan Nurkićem: Radi ono zbog čega smo ga doveli

Terry Stotts zadovoljan učinkom bh. košarkaša

Trener zadovoljan Nurkićem: Radi ono zbog čega smo ga doveli

M. Šljivak

Jusuf Nurkić imao je odličan debi za ekipu Portland Trail Blazersa.

U porazu ovog tima od Utah Jazza 111:88, Nurkić je bio jedina svijetla tačka u timu iz Oregona, te je za 20 minuta na parketu ubacio 13 poena uz sedam skokova, ali i sjajnu igru u odbrani.

Trener Blazersa Terry Stotts izuzetno je zadovoljan onim što je Nurkić pokazao i to nakon samo jednog treninga s ekipom.

"Pokazao je mnogo od onoga što nam može dati. Bio je efektivan u napadu, ima dobar šut sa distance, veliko tijelo koje nam pomaže u reketu. Radi ono što smo i mislili da može. Može biti veoma koristan u napadu, smatram da je dobar dodavač i da će koristiti sve svoje prednosti. Znali smo šta može i mislim da je večeras pružio dosta toga zbog čega smo ga doveli", istakao je Stotts.

Podsjetimo, Nurkić je prije tri dana trejdovan u Portland iz Denvera u zamjenu za Masona Plumleeja i pik prve runde ovogodišnjeg NBA drafta. 

Ovo je svakako sjajan početak za bh. centra, koji će vjerovatno biti sve bolji kada se dodatno uklopi u ekipu nakon All Star pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi