"Treniram s igračima koje sam mogao gledati samo na TV-u"

Sani Čampara iz Madrida za SportSport.ba

"Treniram s igračima koje sam mogao gledati samo na TV-u"

E. Čaušević

Jedan od najperspektivnijih bh. košarkaša Sani Čampara ovog ljeta napustio je Sparse, te je karijeru odlučio nastaviti u slavnom španskom klubu Real Madridu.

Čampara je ovog ljeta pružao odlične partije na Svjetskom kadetskom košarkaškom prvenstvu u Zaragozi, a to nije ostalo nezapaženo od skauta iz raznih evropskih klubova. Iako je imao mnogo ponuda na kraju je naš mladi košarkaš odlučio da izabere kraljevski klub.

Na početku razgovora za SportSport.ba Čampara je pričao o tome da li mu je bilo teško naviknuti se na Madrid, te ko mu je najviše pomogao u njegovom novom klubu.

"Na Madrid sam se brzo navikao jer nije se teško naviknuti na neko mjesto gdje imaš sve što poželiš. Sa mnom u klubu su još petorica momaka za Balkana tako da su mi oni najviše pomogli kada sam stigao u Madrid", rekao je Sani Čampara na početku razgovora za SportSport.ba

Sezona za juniore kraljevskog kluba počela je prošle sedmice, ali Čampara još uvijek nije imao prilike za nastup. Bh. košarkaš je igrao u pripremnim utakmicama i jako brzo se uklopio u tim. U Madridu je već imao priliku da sretne nekoliko poznatih igrača ove ekipe, te je opisao kakav je osjeća za njega biti u klubu za koji igraju najveće svjetske zvijezde u mnogim sportovima.

"Sezona nam je počela prošle sedmice, ali još nemam pravo nastupa za drugi tim zbog malih problema sa papirima. Ipak, to bi se trebalo brzo riješiti, te bi već u narednoj utakmici trebao debitovati za Real Madrid. Što se tiče zvijezda u kraljevskom klubu svaki dan sretnete nekog novog. Osjećaj je nevjerovatan, treniram sa igračima koje sam mogao gledati samo na TV-u. Impresionirali su me uslovi za rad i nevjerovatan profesionalizam u klubu", dodao je bh. košarkaš.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovog ljeta trebalo se igrati Evropsko prvenstvo za košaraše do 18 godina, Čampara je trebao biti na spisku putnika za Tursku, ali je EP odgođeno nekoliko sedmica pred početak. FIBA je odlučila da se ovo prvenstvo igra u decembru, a Sanija smo za kraj upitali da li će igrati na tom takmičenju.

"Za U18 reprezentaciju još ništa ne znam, nije me niko kontaktirao i mislim da će sve zavisiti od situacije u klubu. Naravno, ako budem tu očekivanja su uvijek velika i vjerujem da možemo pokazati mnogo toga", zaključio je na kraju razgovora za SportSport.ba Sani Čampara.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi