Tri poena Nurkića u trijumfu Nuggetsa

NBA liga

Tri poena Nurkića u trijumfu Nuggetsa

Košarkaši Denver Nuggetsa porazili su sinoć na domaćem parketu Dallas Maverickse sa 110:87.

Bila je ovo utakmica dvije ekipe koje će se vjerovatno do samog kraja sezone boriti za ulazak u play off, a Nuggetsi su na kraju uspjeli da slave sasvim zasluženu pobjedu.

Domaći su nakon pobjede u prvoj dionici 29:24, drugu odigrali maestralno i dobili je sa 30:13, pa je već tada bilo jasno da će se Mavericksi teško vratiti u meč. Gosti su u trećoj dionici bili bolji sa 30:23, ali posljednja četvrtina ipak je pripala Nuggetsima sa 28:20 koji su na kraju i slavili u ovom susretu.

Do trijumfa ih je vodio Barton sa 31 poenom, dok je Harris imao 20. Kod Mavericksa Ferrell i Curry su imali po 15 koševa. Naš reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je na ovom susretu pet minuta te je za to vrijeme ubacio tri poena uz dva skokva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi