Triple-double Jamesa za 2:0 vodstvo Cavsa

Finale Istoka

Triple-double Jamesa za 2:0 vodstvo Cavsa

E. Škorić

Košarkaši Cleveland Cavaliersa trijumfovali su sa 108:89 protiv Toronta i u drugom meču finala Istočne konferencije.

Cavsi su bez problema upisali prvu, a potom i drugu pobjedu u finalnoj seriji, te če se sada serija prebaciti u Kanadu.

Prvih 12 minuta protiče u izjednačenom ritmu, a domaćin je na prvu manju pauzu otišao sa plus dva (30:28).

Kako se bližio kraj prvog dijela, tako je igra Cavsa bila sve efikasnija, a odbrana Raptorsa sve slabija. Na poluvremenu Cleveland je imao do tog trenutka maksimalnih 14 poena prednosti (62:48).

U jednom trenutku u pretposljednjoj četvrtini je bilo i 19 razlike, a na kraju iste je rezultat glasio 86:69. Posljednji period igre pripao je također Cavsima, koji su na kraju slavili sa uvjerljivih 108:89.

Kyre Irving je sa 26 poena bio najefikasniji u timu Cavsa, a  najbolji LeBron James sa triple-double učinkom, pošto je ubacio 23 poena uz 11 asistencija i 11 skokova. Na drugoj strani DeMar Derozan je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi