Trojica košarkaša pojačala Partizan

Trojica košarkaša pojačala Partizan

D. Rakanović

Košarkaški klub Partizan angažovao je tri pojačanja za predstojeću sezonu. 

Andreja Stevanović i Tadija Tadić su potpisali četvorogodišnje ugovore, dok se Strahinja Gavrilović obavezao na trogodišnju vjernost Partizanu. 

Zlatni srpski junior sa nedavno završenog Evropskog prvenstva i izdanak omladinske škole Partizana NIS, Tadija Tadić, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa crno-belima. Mladi playmaker, rođen 1999. godine, ovog popodneva  je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom. 

Novi članovi crno-bijele porodice, od danas u i bek, Andreja Stevanović, odnosno krilo Strahinja Gavrilović koji su prošle sezone igrali za beogradski Dynamic i radili sa sadašnjim trenerom crno-bijelih, Miroslavom Nikolićem. 

Andreja Stevanović, rođen je 9. jula 1995. u Kragujevcu, a prije Dynamica igrao je za Borac iz Čačka, aleksinački Napredak i Radnički iz Kragujevca. 

Strahinja Gavrilović (1993.) koji igra na pozicijama krilnog centra i niskog krila je prije sezone u Dynamicu proveo četiri godine na Univerzitetu Južna Kalifornija, gdje je nastupao u NCAA ligi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi