Trojka Johna Walla za nastavak sna
Foto: Screenshot

Sjajni Wall za pobjedu Wizardsa protiv Celticsa

Trojka Johna Walla za nastavak sna

Washington Wizardsi su u svom Verizon Centru savladali Boston Celticse rezultatom 92:91, a junak Wizardsa je bio ko drugi nego John Wall.

Wizardsi su pobjedom u šestoj utakmici serije uspjeli izboriti majstoricu i produžiti nadu da će se naći u finalu Istočne konferencje.

Boston je imao priliku da riješi utakmicu, s obzirom da su u zadnjim minutama nekoliko puta preuzimali prednost, međutim sjajni Wall je odlučio da neće danas završiti svoj nastup u play-offu.

Prvo je 40-ak sekundi prije kraja blokirao veoma bitan šut za tri poena Thomasa, kojim bi Boston otišao na plus pet, da bi u sljedećem napadu sa linije za slobodna bacanja poravnao rezultat, a nešto kasnije, tačnije 3.5 sekundi prije kraja, uzvratio na Horfordove poene i pogodio trojku za pobjedu i radost domaće publike.

Wall je ubacio 26 poena, poenima je dodao i osam asistencija, te po dva skoka i blokade.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi