Trojka Pilepića za pobjedu Cedevite, Gordić solidan

Eurocup

Trojka Pilepića za pobjedu Cedevite, Gordić solidan

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na svom parketu Zaragozu u 1. kolu Top 32 faze Eurocupa rezultatom 83:80.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, serijom od 7:0 gosti iz Španije stižu do prve ozbiljnije prednosti na utakmici (14:8). Držala je Zaragoza vodstvo do kraja prvog perioda, nakon kojeg su imali plus pet (21:15).

Serijom od 9:0 Cedevita je otvorila drugi period. Susret je tijekom ovog dijela igre bio dosta izjednačen, da bi na poluvrijeme Zaragoza otišla s poenom prednosti, 38:37.

Dosta zanimljiv meč igrao se i u nastavku. Ekipe su se smanjivale u vodstvu, a Cedevita je nešto boljom završnicom treće dionice došla do plus četiri nakon 30 minuta igre (61:57).

Imao je domaći tim i sedam poena prednosti početkom posljednje dionice, ali je Zaragoza potom napravila seriju od 9:0, te je susret ponovo ušao u neizvjesnost.

Zadnji napad na meču je imala Cedevita. Loptu je uzeo Fran Pilepić, te je pogodio trojku za pobjedu zagrebačkog tima.

Fran Pilepić je predvodio Cedevitu sa 23 poena, Miro Bilan je dodao 12, dok je na drugoj strani Stevan Jelovac briljirao sa 28 poena i devet skokova.

Nemanja Gordić je za 26 minuta ubacio šest poena, te je imao i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti