Trojke donijele Unicaji trijumf u Moskvi
Foto: EPA

Euroliga, grupa D

Trojke donijele Unicaji trijumf u Moskvi

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su kao gosti u petom kolu ekipu CSKA rezultatom 86:78.

Odličan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je Unicaja sjajnom igrom u posljednjoj dionici i sjajnim šutem za tri poena stigla do pobjede.

Tijekom kompletnog prvog poluvremena igrala se izjednačena košarka. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo s poenom prednosti u korist domaćeg tima, 43:42.

CSKA je vodila tijekom kompletne treće dionice. Međutim, nisu uspjeli prelomiti meč, pa su u posljednju četvrtinu su otišli sa samo plus četiri, 66:62.

Posljednja dionica donosi blistavu igru tima iz Malage. Pogodili su apsolutno sve, trojke su pogađali kao na traci, te su na kraju stigli do pobjede.

Još uvijek je tim iz Andaluzije bez poraza, a za Armejce je ovo prvi poraz ove sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Edwin Jackson je predvodio Unicaju sa 24 poena, Kuzminskas je dodao 22, dok je Cory Higgins na drugoj strani ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti