Turiaf upitan za Litvaniju

Možda skupa pobjeda Francuske?

Turiaf upitan za Litvaniju

Druga utakmica Francuske košarkaške selekcije na "London Invitational Tournamentu" i pobjeda nad Australijom sa 71:67 donijela je sa sobom jedan novi i neočekivani problem za selektora Trikolora Vincenta Coletta.

Tokom utakmice centar Francuske i New York Knicksa Rony Turiaf zadobio je povredu ruke, a radi se o frakturi u lijevoj šaci i gotovo je sigurno da neće nastupiti u preostalim utakmicama londonskog turnira. Ujedno je upitan i sami nastup ovoga igrača na Eurobasketu u Litvaniji.

Francuska je i bez Turiafa uspjela pobijediti Australiju (71:67), a nedostatak ovoga centra pokrila su preostala dvojica Joakim Noah i Kevin Seraphin.

Najprecizniji kod Francuza, koji će na EP-u igrati u grupi B sa Srbijom, Njemačkom, Italijom, Izraelom i Letonijom, bio je Parker sa 27 poena i Batum sa 16. U sastavu poraženih istakao se Mils, koji je postigao 20 poena.

Rezultati Francuske tokom priprema za Eurobasket u Litvaniji:

Francuska - Kanada 106:44
Francuska - Kanada 86:69
Španija - Francuska 77:55

London:

Velika Britanija - Francuska 60:82
Francuska - Australija 71:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.