Turowu protiv Zelenih nije pomogao ni odlični Collins

Panathinaikos slavio protiv Poljaka u Atini

Turowu protiv Zelenih nije pomogao ni odlični Collins

Panathinaikos je večeras u prvom kolu Eurolige na svom terenu u OAKA areni ugostio poljski Turow. Domaćin je slavio rezultatom 84:77.

Prvih deset minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a nešto bolji bili su Zeleni, pa je domaćin nakon prvih deset minuta susreta vodio rezultatom 18:14. 

Druga četvrtina donijela je efikasniju košarku, a domaćin je povećao svoju prednost. Nakon 20 minuta susreta rezultat je glasio 42:35 za Zelene iz Atine. 

Istu sliku gledali smo i u drugom poluvremenu. Panathinaikos je treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 26:24, a potom je susret mirno priveo kraju i slavio rezultatom 84:77. 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Pappas Nikos sa 16 poena, dok je 13 dodao Giankovits. Kod gostiju 23 poena postigao je Mardy Collins. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.