Turska bez problema protiv Malija

Svjetsko prvenstvo za kadete

Turska bez problema protiv Malija

Košarkaši Turske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za kadete nakon današnje pobjede protiv Malija rezultatom 77:58.

Turska je sjajno otvorila meč te su poveli nakon prve četvrtine rezultatom 21:9. Nastavak meča donio je nešto bolju igru Malija koji se uspjeva vratiti do poluvremena na minus pet (30:25).

Drugo poluvrijeme donijelo je sjajnu košarku reprezentacije Turske koja je i treću i četvrtu dionicu uvjerljivo riješila u svoju korist za plasman u četvrtfinale.

Turska: Akyuz 4, Apaydin, Senel 6, Afsar 8, Saybir 6, Bitim 8, Atar 16, Konuk 7, Mustafa 14, Duran 8, Ayca.

Mali: Maiga, Keita 6, Toure, Sissoko 4, Haidara 2, Diallo 10, Diawara 9, Coulibaly 19, Doumbia, Keita 2, Sissoko 4, Dante 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi