Turska razbila Grčku i otišla u polufinale EP

Uvjerljiva pobjeda Turske

Turska razbila Grčku i otišla u polufinale EP

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Turske prvi je učesnik polufinala Evropskog prvenstva u Slovačkoj. U prvom četvrtfinalnom duelu Turci su pobijedili Grčku s uvjerljivih 81:63.

Odličan meč odigrala je selekcija Turske i na kraju su sasvim zasluženo stigli do plasmana među četiri najbolje selekcije Evrope.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Turska prvu značajniju razliku pravi u samom finišu prve dionice, kada odlaze na šest poena prednosti (24:18).

S boljom igrom Turska nastavlja i tokom druge četvrtine. Grci nisu imali odgovor na izuzetno dobru šutersku partiju protivnika, pa su na odmor otišli sa minusom od 12 poena, 45:33.

Uspjeli su mladi grčki košarkaši da se sredinom igre u trećem periodu potpuno vrate u meč. Došli su do samo minus tri, ali su potpuno stali u finišu ove četvrtine, pa je Turska ponovo otišla na dvocifrenu razliku (63:50).

Posljednjih deset minuta nije donijelo previše uzbuđenja. Grčka nije mogla napraviti apsolutno ništa, a prednost Turske je išla i preko 20 razlike. Lagano je Turska privela meč kraju i slavila je pobjedu od 18 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je centar Ragip Atar sa 22 poena i 11 skokova, a odličan je bio i Erkin Senel sa 17 ubačenih poena.

Kod Grčke uvjerljivo najbolji pojedinac bio je Konstantinos Kampouridis sa 20 poena.

U polufinalu Turska će igrati s pobjednikom meča Španija - Francuska.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi