Turska srušila Njemačku, Grčka lagano protiv Gruzije
FOTO: EPA

Sjajna igra turskih košarkaša

Turska srušila Njemačku, Grčka lagano protiv Gruzije

A. Beganović

U okviru 3. kola grupe B Evropskog prvenstva košarkaška reprezentacija Turske savladala je Njemačku (80:75), te je stigla na korak do plasmana u osminu finala.

U jako važnom susretu Turska je uspjela savladati Njemačku. Sjajno su Turci otvorili susret i nakon prvih 10 minuta imali su dvadeset poena preednosti (31:21). Kasnije će se ispostaviti da je susret već tada bio odlučen, iako su njemački košarkaši u samom finišu stigli do minus sedam, nisu ozbiljnije zaprijetili Turskoj.

Najefikasniji u redovima Turske bili su Osman sa 17, te Erden sa 16 poena, dok su Schroder sa 24, te Nowitzki sa 15 poena bili najefikasniji kod Njemačke.

U grupu C Grčka nije imala problema u duelu sa Gruzijom (79:68). Prvi period Grci su riješili u svoju korist rezultatom 25:15, da bi u drugom bili još ubjedljiviji (25:7), tako da su u trećeoj i četvrtoj četvrtini samo odrađivali posao.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Calathes sa 19, te Koufos, Antetoko unmpo sa po 12 poena, dok su Shengeila sa 20, te Markoishvili sa 11 poena bili najefikasniji kod Gruzije.

Eurobasket, Grupa B - 3. kolo:

Njemačka - Turska 75:80

NJEMAČKA: Lo  7, Giffey 2, King, Schaffartzik 3, Tadda, Pleiss 7, Benzing 13, Nowitzki 15, Schroder 24, Zipser, Gaval, Voigtmann 4. 

TURsKA: Ozmizrak , Guler 11, Osman 17, Hersek, Ilyasova 15, Erden 16, Mahmutoglu 6, Savas, Korkmaz, Muhammed 15, Koksal, Aldemir.

Grupa C - 3. kolo:

Grčka - Gruzija 79:68

GRČKA: Bourousis 4, Zisis 11, Spanoulis 2, Calathes 19, Perperoglou, Sloukas 3, Kaimakoglou 8, Koufos 12, Printezis 3, Papanikolaou 5, Mantzarris, Antetokounpo 12.

GRUZIJA: Pullen 4, Metreveli, Pachulia 4, Tsintsadze 5, Shermadini 9, Sanadze 2, Markoishvili 11, Patsatsia, Sanikidze 10, Burjanadze 3, Shengeila 20, Lezhava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.