Turska u finalu Svjetskog prvenstva

Eliminisali Španiju

Turska u finalu Svjetskog prvenstva

Košarkaši Turske plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u Španiji nakon pobjede protiv domaće selekcije 83:79 poslije produžetka.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci, a Španci su na kraći odmor otišli sa prednošću 19:18. Domaća reprezentacija igrala je sjajno u drugom periodu pa su napravili do poluvremena prednost od 12 poena (43:31).

Drugo poluvrijeme ipak donosi mnogo bolju igru Turske koja je dobila i treću i četvrtu dionicu pa se otišlo u produužetak. Tamo se bolje snašla ekipa Turske koja je slavila sa četiri poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio Bitim sa 23 poena dok je s druge strane Martinez ubacio 20 koševa.

Turska: Akyuz 10, Apaydin, Senel 3, Afsar 1, Saybir 4, Bitim 23, Atar 2, Konuk 12, Mustafa 8, Duran 18, Ayca 2.

Španija: Busquets 10, Gonzalez 15, Lopez, Carrasco Bernacer, McCarthy 7, Ehigiator 2, Martinez 20, Salvador 3, Parra 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi