Turski mediji otkrili kolike su plate novih prvaka Evrope
Foto: EPA

Respektabilan budžet

Turski mediji otkrili kolike su plate novih prvaka Evrope

Košarkaši Fenerbahčea su u finalu Eurolige savladali Olympiakos i tako postali šampioni Evrope.

Kako to obično biva, nakon svakog velikog uspjeha u javnost 'isplivaju' informacije koje ranije nisu bile dostupne, pa su turski mediji tako otkrili i kolike su plate košarkašima koji su u Istanbul donijeli šampionski trofej.

Najplaćeniji igrači Fenerbahčea su Udoh i Vesely koji godišnje zarađuju 2,6 miliona eura, a slijedi Datome sa 1,7 miliona eura. Četvrto mjesto najplaćenijih košarkaša dijele Balkanci Bogdan Bogdanović i Pero Antić koji po sezoni zarađuju po 1,3 miliona eura.

Milionske ugovore još imaju Dixon (1,2) i Sloukas (1), a zanimljivo je da je jedan od najslabije plaćenih igrača Nikola Kalinić. Heroj Fenerbahčea iz finala zarađuje "samo" 500.000 eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ukupan budžet koji Fenerbahče godišnje izdvaja na plate košarkaša je vrlo respektabilnih 14,5 miliona eura, pa stoga i ne čudi što se ovaj klub napokon popeo na tron.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi