Tužan dan: Preminuo slavni američki košarkaš

Bio jedan od najboljih centara

Tužan dan: Preminuo slavni američki košarkaš

Poznati košarkaš Moses Malone preminuo je danas u američkom gradu Norfolku u 61. godini života. 

TV postaja FOX saopštila je informaciju da je Malone preminuo u hotelskoj sobi od srčanog udara, a u Norfolku je igrao na golf turniru.

Malone, koji je slavio za jednog od najboljih centara u historiji, tokom bogate košarkaške karijere igrao je za osam NBA timova i u svakom od njih je imao prosječni učinak poena i skokova. 

Najbolju sezonu imao je 1983. kada je s Philadelphija 76ersima osvojio naslov prvaka i MVP titulu. Osim Philadelphije, nastupao je i za Houston, Washington, Atlantu, Buffalo, Milwaukee i San Antonio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.