Tužan dan za košarku: Preminuo Aco Petrović

Nakon duge i teške bolesti

Tužan dan za košarku: Preminuo Aco Petrović

Aco Petrović nije izdržao. Nakon duge i teške bolesti, bivši trener Crvene Zvezde i član stručnog štaba reprezentacije Srbije preminuo je u 55. godini.

Srbijanski mediji su sa žalošću obavijestili javnost o nesretnom događaju za košarku u toj zemlji.

Iako je bio teško bolestan, Aco nije gubio vjeru u svoj oporavak i nadao se najboljem.

"Vjerujem da će se nešto desiti i to mi daje nadu da se borim. Bolujem od rijetke bolesti. Psihički i mentalno funkcionišem odlično, ali nemam snage za normalno kretanje. Noću dišem pomoću aparata i budim se nekoliko puta", govorio je Petrović u jednom od posljednjih intervjua za srbijanske medije.

Petrović je bolovao od amiotrofične lateralne skleroze, koja mu je otkrivena tokom boravka u Rusiji gdje je bio trener Unicsa.

U svojoj karijeri, Petrović je vodio Crvenu zvezdu, Radnički, FMP, Hemofarm, Lokomotivu iz Rostova, Žalgiris, Unics i Azovmaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.