Tvorac čuda napustio Sloveniju: Odlazim, a znate i zašto
Foto: EPA

Završio svoju misiju

Tvorac čuda napustio Sloveniju: Odlazim, a znate i zašto

Iako cijela Slovenija drži fige da ostane selektor košarkaške reprezentacije, Igor Kokoškov je odlučio drugačije. 

Košarkaška bajka koja ovih dana traje u Sloveniji nakon osvajanja zlatne medalje na Eurobasketu neće još dugo trajati. Nakon što se oprostio Goran Dragić, svoju misiju u reprezentaciji je i zvanično završio Igor Kokoškov. 

Ovaj 45-godišnji srbijanski stručnjak, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdio je kako se nema namjeru vraćati na kormilo reprezentacije Slovenije zbog obaveza u Utahu. 

"To nije pitanje želje ili motiva, već tehnički problem. Moj život i profesionalna karijera su vezani za NBA, gdje radim kao pomoćni trener Utaha, a kalendari FIBA-e i NBA su neusklađeni. Nemoguće je da nastavim voditi Sloveniju. Toga su ljudi bili svjesni i kada sam došao", saopštio je Kokoškov. 

Kokoškov je istakao da za njega vođenje Slovenije nije bio posao, već zadovoljstvo, te da mu je čast što je bio dio prekrasne priče zajedno sa Dragićem, Dončićem... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi