Tyronn Lue 'smiruje strasti' pred utakmicu sa Bostonom
Foto: EPA

Bliži se početak nove sezone NBA lige

Tyronn Lue 'smiruje strasti' pred utakmicu sa Bostonom

Kyrie Irving je ovog ljeta, na iznenađenje mnogih, izrazio želju da napusti Cleveland Cavalierse. Sjajnom playmakeru se ta želja i ispunila, te je trejdovan u Boston Celticse u zamjenu za Isaiaha Thomasa, Jaea Crowdera, Antu Žižića i pick na draftu.

A Cavsi će novu sezoni NBA lige otvoriti utakmicom upravo protiv Celticsa, pa mnogi očekuju susret pun tenzija. Ipak, za trenera Clevelanda Tyronna Luea riječ je samo o još jednoj utakmici.

"To je jedna utakmica. Znam da obje ekipe jedva čekaju ovaj susret, ali prvenstvo se ne odlučuje pobjeđivanjem ili gubljenjem jedne utakmice", prokomentarisao je Lue predstojeći susret prošlosezonskih finalista istočne konferencije.

"Igrači su spremni za utakmicu, željno je iščekuju, ali naš fokus nije samo na Bostonu", poručio je Tyronn Lue.

Trener Cavsa se potom usvrnuo i na zdravstveno stanje LeBrona Jamesa koji je tokom predsezone zadobio povredu skočnog zgloba.

"Odradio je jednu četvrtinu treninga. Odradio je par akcija, radio je na tehnici...Poslije je u teretani odradio kardio trening", izjavio je Lue, ali još uvijek nije poznato da li će James nastupiti u prvoj utakmici nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi