U paklu Pionira pala velika Barcelona

Sjajna partija Zvezde

U paklu Pionira pala velika Barcelona

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde i Barcleone odigrali su sjajan meč 2. kola Eurolige. U paklenoj atmosferi beogradske dvorane slavila je domaća ekipa sa 90:82.

Zvezda je večeras bila autsajder, no kako je igrala dobrim dijelom meča, više je djelovalo kao da su gosti ti kojima pripada uloga atusajdera.

Počelo je 7:2 vodstvom Zvezde, koja je do kraja prve dionice imala i 13 razlike, a na prvu dvominutnu pauzu otišla je sa plus 11 (24:13). 

U drugoj dionici crveno-bijeli nastavljaju u istom ritmu, pa su na poluvremenu vodili 44:32.

Dobar dio treće četvrtine crveno-bijeli su bili u ozbiljnom, dvocifrenom vodstvu, imali su i maksimalnih 14 poena prednosti, no do kraja iste Barcelona se uspijeva vratiti na samo pet poena zaostatka, 62:57.

Kako se bližio kraj meča, pritisak na domaćim košarkašima bivao je sve veći, što je Barci donijelo olakšanje u igri i Katalonci su uspjeli u potunosti da se vrate u meč. 

Tek dvije minute i 41 sekundu prije kraja Barca stiže do prvog vodstva (80:79), a onda novom trojkom Bjelica uzvraća. U neizvjesnoj završnici Barca se ne snalazi najbolje, hrabra Zvezda stigla je do velike pobjede. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do pobjede je domaće sa 23 poena predvodio Milko Bjelica, dok je 13 dodao Mathias Lessort, a 10 Pero Antić. Kevin Seraphin je na drugoj strani ubacio 16, a Thomas Heurtel 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi