U sjajnom i dramatičnom meču Španija savladala Hrvatsku

Eurobasket

U sjajnom i dramatičnom meču Španija savladala Hrvatsku

E. Škorić

Hrvatska je u trećoj utakmici Eurobasketa odigrala sjajan meč protiv Španije, ali je na kraju poražena sa 79:73.

Susreti Hrvatske i Španije i ranije su znali biti izuzetno interesantni, pa je i večeras u Cluju odigran sjajan meč. 

Hrvati sjajno otvaraju meč, 6:0 serijom, pa su onda vodili 13:3, ali je Španija prvu dionicu dobila rezultatom 21:20.

Do kraja druge dionice Španija je prvo otišla na dvocifrenu prednost, ali je ond Hrvatska do poluvremena smanjila na šest razlike (38:32).

Sredinom treće četvrtine novi preokret, Hrvatska je došla do vodstva, a prije ulaska u završnih 10 minuta naši zapadni susjedi vodili su 54:53.

U zadnjoj četvrtini dosta neizvjesno, igralo se koš za koš, ekipe su se u par navrata smjenjivale u vodstvu. Španci su odigrali bolje presudni dio meča, pa su na kraju ostvarili pobjedu.

Španci su stoprocentni nakon četiri meča, dok je Hrvatska upisala prvi poraz poslije tri pobjede.  Ove dvije reprezentacije su se i ranije uz Crnu Goru plasirale u osminu finala, dok se borba za četvrto mjesto vodi između Češke i Mađarske.

Najefikasniji u Španiji bili su Rubio sa 13, Rodriguez i San Emeterio sa po 12 poena, dok je kod Hrvatske Šarić ubacio 18 uz 13 skokova, a Bogdanović 15 poena.

Hrvatska - Španija 73:79

Hrvatska: Krušlin, Popović 11, Simon 9, Šarić 18, Ukić, Žorić 6, Planinić, Bender 4, Buva, Ramljak, Tomas 10, Bogdanović 15.

Španija: P. Gasol 11, Rodriguez 12, Navarro, Rubio 13, M. Gasol 9, Hernangomez 2, Sastre 6, Oriola 5, San Emeterio 12, Abrines, J. Hernangomez 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi