Ukrajina bez stranaca na Eurobasketu
Foto: EPA

Pooh Jeter odustao od nastupa

Ukrajina bez stranaca na Eurobasketu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Ukrajine neće imati naturalizovanih igrača u rosteru za Eurobasket.

Amerikanci Pooh Jeter i Jerom Randle nisu pristali da igraju za reprezentaciju ovog ljeta i Košarkaški savez Ukrajine je odlučio da na Eurobasketu igraju samo ukrajinski košarkaši.

"Pokušali smo postići dogovor s Poohom Jeterom, ali on je odlučio da propusti reprezentativne obaveze iz porodičnih razloga. Tako ćemo na Eurobasketu igrati bez stranaca, jer ne želimo u ovim trenucima nikog dodavati rosteru. Na prvenstvu će igrati samo Ukrajinci i to će biti šansa za mlade igrače", rekao je generalni menadžer selekcije Ukrajine Andrey Lebedev.

Ukrajinci će na Evropskom prvenstvu igrati u Tel Avivu, a pored njih i domaće selekcije Izralea u grupi su još Litvanija, Gruzija, Italija i Njemačka.

Prvenstvo će otvoriti 31. augsta protiv selekcije Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije