Ukrajina i Hrvatska u četvrtfinalu
Ukrajina je preko Srbije izborila četvrtfinale

Kolo prije kraja grupne faze

Ukrajina i Hrvatska u četvrtfinalu

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se igra u Hrvatskoj, sinoć su igrani mečevi pretposljednjeg kola grupne faze u kojem smo dobili još dva putnika u četvrtfinale.

U grupi E je Ukrajina pobjedom nad Srbijom rezultatom 66:64 osigurala plasman među osam najboljih, dok Srbija za prolazak dalje treba pobjedu u posljednjem kolu. Ukrajince je ponovo do pobjede predvodio Ruslan Otverchenko sa 21 poenom, dok je kod Srba najbolji bio Aleksandar Mitrović sa 15 poena.

U istoj grupi su pobjede upisali Grčka i Latvija. Grci su i nakon utakmice sa Crnom Gorom (83:79) ostali neporaženi, a Nikos Pappas je sa 22 poena ponovo bio prvo ime Grka. Vladimir Mihailović je kod Crnogoraca upisao 25 poena. Latvija je pobjedom nad Litvanijom 75:72 zadržala teoretske šanse da se plasira u četvrtfinale.

Hrvatska je u grupi F odigrala dosad najbolju utakmicu i sa ubjedljivih 85:60 savladala Francusku, te se plasirala u četvrtfinale. Mario Delaš je sa 15 poena predvodio mlade Hrvate. Rusija je rezultatom 70:68 nanijela prvi poraz Španiji i stekla velike izglede za plasman među osam najboljih.

Jedina reprezentacija koja nema šansi da se nađe u četvrtfinalu je Slovenija, koja je sinoć poražena od Italije sa 65:80. Alessandro Gentile je sa 22 poena predvodio Azzurre do pobjede koja ih približava četvrtfinalu, dok je Jakob Cebašek sa 15 poena bio prvo ime Slovenije.

Poredak:
Grupa E: Grčka 4-0, Ukrajina 3-1, Srbija 2-2, Litvanija, Crna Gora i Latvija 1-3.
Grupa F: Hrvatska, Španija i Francuska 3-1, Rusija 2-2, Italija 1-3, Slovenija 0-4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.