Ukrajina sigurna, Filipini propustili šokirati Hrvatsku

Svjetsko košarkaško prvenstvo

Ukrajina sigurna, Filipini propustili šokirati Hrvatsku

A. Beganović

Danas je u Španiji počelo Svjetsko košarkaško prvenstvo, a u prva dva susreta pobjede su ostvarili Ukrajina i Hrvatska.

Ukrajina je na otvaranju prvenstva bila bolja od Donikanske Republike (72:62), a presudna je bila treća četvrtina u kojoj su Ukrajnici slavili sa 21:13, te su u posljednju dionicu ušli sa viškom od osam poena (48:40), kojeg su znalački sačuvali do kraja susreta.

Najefikasniji kod Ukrajine bili su Jeter sa 16, Kravtsov sa 13, te Gladyr sa 12 poena, dok su kod Dominikanske Republike najučinkovitiji bili Garcia sa 18, te Feldeine sa 10 poena.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske mučila se s Filipinima, no na kraju je ipak uspjela slaviti i to u produžetku (81:78). Filipini su imali posljednji napad u regularnom dijelu i mogli su šokirati naše zapadne susjede, ali nisu uspjeli.

Hrvatska je u posljednjih 20-ak sekundi produžetka ušla sa viškom od četiri poena, no Blatche je pogodio tricu i vratio je Filipine u život, koji na njihovu žalost, nisu uspjeli doći do potpunog preokreta.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Bogdanović sa 26 poena, dok je Blatche za Filipine postigao 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.