Umjesto u Zvezdu, Amerikanac odlazi u NBA
Foto: EPA

Jacob Pullen karijeru nastavlja u Philadelphiji

Umjesto u Zvezdu, Amerikanac odlazi u NBA

Iako su tokom ljeta srbijanski mediji povezivali američkog playmakera Jacoba Pullena sa Crvenom Zvezdom, on će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u NBA ligi.

Pullen, inače, ima i sportsko državljanstvo Gruzije, te nastupa za reprezentaciju ove zemlje, a posljednji angažman je imao u ruskom Khimkiju.

Od dolaska u Beograd neće biti ništa, jer će Pullen, prema portalu Sportando, karijeru nastaviti u  Philadelphija 76ersima, s kojima je dogovorio sve uslove ugovora.

Jacob Pullen je prošle sezone, u dresu Khimkija, u VTB ligi u prosjeku bilježio 9 poena, 1.2 skoka i 1.6 asistencija po meču. Ovaj 27-godišnji playmaker je pohađao Kansas State Univerzitet, a u profesionalnoj karijeri je nastupao za Angelico Biellu, Hapoel Jerusalem, Virtus Bolognu, Barcelonu, Baloncesto Sevillu, Brindisi, Cedevitu i Khimki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije