Umorni Kraljevi poraženi od Andorre
Foto: EPA

Četvrtfinale ACB lige

Umorni Kraljevi poraženi od Andorre

Košarkaši MoraBanc Andorre su na svom parketu uspjeli slaviti protiv favorizovanog Real Madrida rezultatom 98:77. Ovom pobjedom košarkaši Andorre su, u četvrtfinalnom okršaju, uspjeli doći do 1-1 u pobjedama, te izboriti majstoricu.

Ekipa Andorre je od samog početka uspjevala održavati rezultatski priključak. Real je na poluvremenu vodio rezultatom 39:35, ali onda Andorra dodaje gas i odigrava fantastičnu treću dionicu u kojoj postiže samo poen manje nego što im je to uspjelo za čitavu poluvrijeme.

Treću četvrtinu su domaćini riješili u svoju korist rezultatom 34:20, a odličnu igru su prenijeli i u zadnji period, pa su na kraju slavili veliku pobjedu.

Priliku za igru, doduše veoma kratko, je dobio i juniorski reprezentativac BiH Nikola Marić koji igra u dresu Andorre. Marić, za svega 18 sekundi na parketu nije ostvario nikakav učinak, ali svakako raduje činjenica što naš mladi košarkaš dobija prilike u ovako značajnim utakmicama.

Kod domaćina je najefikasniji bio Giorgi Shermadini sa 19 ubačenih poena i 11 skokova, dok su Andrew Albicy i Oliver Stević dodali po 15 poena.

Najefikasniji u ekipi Reala su bili Nocioni i Carroll sa po 15 poena, dok je 12 postigao Sergio Llull uz loš šut za tri poena, svega 1/7.

Treća, odlučujuća, utakmica će se odigrati u nedjelju u 18:00 sati.

Drugu utakmicu sinoćnjeg programa u okviru četvrtfinala ACB lige su odigrali domaći Tenerife i Unicaja, a i na ovom susretu su bili uspješniji domaćini, pa su nakon pobjede rezultatom 73:67 uspjeli izboriti treću utakmicu serije.

Domaćini su od početka bili bolji rival, a Unicaja je tek u zadnjoj četvrtini pokušala uraditi nešto više na sinoćnjoj utakmici, ali je to ipak bilo nedovoljno.

Najefikasniji u ekipi Tenerifa je bio Richotti sa 14 poena, dok su po 12 postigli Doorenkamp i Kirksay.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U Unicaji je najraspoloženiji bio Jamar Smith sa 13 ubačenih poena, dok je Lafayette dodao 10.

Treći susret ove dvije ekipe je na rasporedu, takođe, u nedjelju u 18:00 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti