Unicaja izborila majstoricu
Nije pomoglo ni 26 poena Navarra

ACB liga doigravanje

Unicaja izborila majstoricu

Pobjedom nad Barcelonom 82:75 košarkaši Unicaje iz Malage izborili su treću odlučujuću utakmicu koja će odlučiti putnika u finale ovogodišnjeg playoffa ACB lige.

Unicaja je pobjedom na domaćem parketu uspjela izboriti majstoricu koja se igra u Barceloni u nedjelju. Domaći košarkaši su igrali sjajno, u jednom trenutku pred kraj treće četvrtine imali su prednost od 18 poena razlike, a onda je Barcelona napravila sjajnu seriju i uspjela preokrenuti rezultat, ali nisu imali snage da izdrže do kraja. 

Prvo ime u redovima Unicaje bio je centar Boniface Ndong sa 20 poena i 9 skokova, a solidne partije su odigrali i Kelati sa 12 i Jimenez sa 11 pona. Najbolji u redovima Katalonaca bio je Juan Carlos Navarro koji je ubacio 26 poena, a vrlo dobar bio je i David Andersen sa 14 poena i 7 skokova. 

Rezultat:

Unicaja Malaga – Barcelona 82:75 (1-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije