Unicaja izborila treći meč protiv Valencije

Finale Euro cupa

Unicaja izborila treći meč protiv Valencije

Košarkaši Unicaje iz Malage slavili su večeras pobjedu protiv Valencije na domaćem parketu sa 79:71 te su na taj način izborili treću utakmicu finalne serije Euro cupa.

Valencia je u prvom meču slavila na domaćem parketu, ali Unicaja im je odgovorila pa je sada rezultat 1:1 i u Valenciji će se igrati odlučujuća utakmica za titulu i mjesto u Euroligi naredne sezone.

Domaći su bili bolji tokom prvog poluvremena današnje utakmice pa su na odmor otišli sa devet poena prednosti (43:34). Treća dionica također je donijela bolju igru Unicaje koja je slavila sa 21:17, a sve što je Valencija uspjela napraviti u posljednjoj dionici jeste smanjenje prednosti domaćih, ali to im nije bilo dovoljno da meč uvedu u neizvjesniju završnicu.

Domaće je do trijumfa vodio Jamar Smith sa 20 poena, dok je kod gostiju Guillem Vives imao 14 poena i bio je najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi