Unicaja slavila u Barceloni

ACB liga

Unicaja slavila u Barceloni

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su danas u devetom kolu ACB lige ekipu Barcelone rezultatom 74:67.

Barcelona je odigrala jako dobro prvu četvrtinu. Dobili su ovaj dio igre 20:17,  ali je Unicaja sjajnom igrom u drugoj četvrtini došla do preokreta. Gosti iz Malage su drugi period dobili 26:17, te su na odmor otišli sa šest poena prednosti 43:37.

Održavali su gosti svoju prednost i u ostatku utakmice. Barcelona nije uspijevala da dođe do preokreta u ovom susretu, pa je Unicaja na kraju slavila pobjedu. 

Do nje ih je vodio Nick Caner-Medley s 12 poena, dok je Barci bio nedovoljan sjajni Juan Carlos Navarro koji je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia je u veoma uzbudljivoj utakmici savladala na gostovanju ekipu Laboral Kutxe rezultatom 79:78. Ova neizvjesna utakmica riješena je na manje od dvije sekunde do kraja kada je za pobjedu pogodio Justin Doellman.  Rafa Martinez je predvodio Valenciu s 16 poena u ovom meču, dok je Tibor Pleiss kod Laborala ubacio 21 poen.

U još jednoj utakmici odigranoj danas Gran Canaria je nakon produžetka savladala na gostovanju Xacobeo Blusens  83:77. Goste je do pobjede predvodio Bred Newley s 19 poena, Tomas Bellas je dodao 18, a kod Blusensa je Corbacho ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.