Unics furioznim drugim poluvremenom do Eurolige

Slavili pobjedu nad Asvelom

Unics furioznim drugim poluvremenom do Eurolige

Finalnu utakmicu kvalifikacija za Euroligu odigrali su večeras ruski Unics Kazan i francuski Asvel. Uspješniji su bili Rusi koji su slavili pobjedu vrijednu plasmana u najjače klupsko košarkaško takmičenje, a rezultat je glasio 88:79.

Utakmicu je bolje otvorio Unics koji je na otvaranju pogodio nekoliko trojki, ali su istom mjerom uzvratili i Francuzi. Prva dionica okončana je prednošću ruskog tima od dva poena razlike, bilo je 22:20.

Druga četvrtina donosi fantastičnu igru Asvela koji postiže čak 33 poena za deset minuta koji tako sa plus 14 odlazi na odmor. Briljirao je u redovima Asvela Anderson, koji je na sebe preuzimao sve u većem dijelu utakmice.

A u nastavku Unics ubacuje u brzinu više. Nošen sjajnim dvojcem Jerrels - White, Unics uspijeva preokrenuti ali se u četvrtu dionicu ulazi sa rezultatom 64:64. Furiozno je ruski tim odigrao i četvrtu četvrtinu u kojoj su ubacili 24 poena i tako kompletirali veliki preokret za veliku pobjedu.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je James White sa 21 poenom i čak 70% postotkom šuta iz igre. Ništa manje loši nisu bili Fischer i Jerrels, koji su ubacili 18 odnosno 15 poena uz još bolji procenat - 75%.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poražene je predvodio Andersen sa 24 poena, 9 skokova i dvije asistencije a efikasniji od ostalih su bili još Amara i Jackson sa po dvanaest ubačenih poena.

Euroliga, finale kvalifikacija
Unics Kazan - Asvel 66:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.