Unics iznenadio Kraljeve, prvi poraz Crvenih iz Pireja

Odigrane tri utakmice sedmog kola Eurolige

Unics iznenadio Kraljeve, prvi poraz Crvenih iz Pireja

Odigrane su posljednje tri utakmice današnjeg programa sedmog kola košarkaške Eurolige. Šokantan poraz doživjeli su košarkaši madridskog Reala. 

Real je na svom terenu ugostio Unics, a gosti su slavili rezultatom 85:75. Goste je do pobjede vodio američki trojac Fischer-Jerrells-Langford. Najefikasniji bio je Fischer sa 25 poena, dok je Jerrells dodao 23. Kod Reala 12 poena postigao je Rodriguez. 

Laboral Kutxa nanijela je prvi poraz u Euroligi košarkašima Olympiacosa. Ekipa iz Vitorije slavila je rezultatom 89:70. Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Heurtel sa 18 poena, dok je 17 poena dodao Bertans. Kod gostiju 27 poena postigao je Spanoulis. 

Alba iz Berlina slavila je u neizvjesnoj završnici protiv Unicaje rezultatom 79:78. Domaće je do pobjede vodio Reggie Redding sa 17 poena. Kod gostiju po 15 poena postigli su Vasileiadis i Toolson. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.