Unics na korak od Final Foura VTB-a

Dobri nastupi Domercanta i Kikanovića

Unics na korak od Final Foura VTB-a

A. Beganović

Još je samo jedan korak ostao za Unics da bi ostvario plasman na Final Four  VTB lige. To je postalo jasno danas, kada je sastav u kojem odlične nastupe bilježi Henry Domercant savladao Kalev sa visokih 100:55 u 21. kolu VTB lige.

Unics je tako u prilici da u slučaju pobjede nad Khimkijem 26. februara (prema nekim prognozama čak i slučaju poraza) kao prvoplasirana ekipe grupe A može na miru čekati Final Four bez nastupa u doigravanju.

Unics je, kao što i sam rezultat govori (100:55) bio izrazito "nedodirljiv" za gostujući tim. Kakva je to bila nadmoć pokazuje zadnja četvrtina u kojoj su igrači Kaleva ubacili samo 6 poena. Pogotovo su "visoki" bili igrači Evgeny Pashutina u skoku u kojem su vladali (48:29).

Naš reprezentativac Henry Domercant je protiv tima iz Estonije imao odličan dan. Pogodio je za 16 poena, a svemu tome je pridodao 4 skoka i 3 asista. Za dva 6/8, za tri 0/2. Bio je u samom vrhu strijelaca u timu za koji nastupa. Najviše je postigao Jawai, 19 poena. Kod poraženih, Tamm 16 koševa.

Za razliku od Domercanta, drugi naš reprezentativac Elmedin Kikanović sa Eniseyem je na predzadnjem mjestu B grupe, a danas su na svom parketu poraženi od CSKA, bilo je 60:74. Samo je u drugoj četvrtini Enisey bio pozitivan (20:19), sve ostalo, otišlo je na stranu tima iz Moskve.

Komarovsky je u sastavu domaćina bio najbolji sa 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Kikanović je dodao 8 poena uz 3 skoka (za dva 3/8). Sve to za 14 minuta.

Teodosić je briljirao za "Vojnike" u svom prepoznatljivom maniru sa 7 asistencija, ali i sa 15 poena. Njegov kolega iz reprezentacije Srbije Krstić dodao je 12 poena. Lavrinovič i Kiriljenko ostvarili su po 5 skokova, s  tim da je ovaj prvi postigao 11 poena, koš više od povratnika iz NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.