Unics pregazio Sassari i došao do prve pobjede u Euroligi

Sjajna igra u drugom poluvremenu

Unics pregazio Sassari i došao do prve pobjede u Euroligi

Košarkaši Unicsa iz Kazana došli su do svoje prve pobjede u ovogodišnjoj Euroligi nakon ubjedljive pobjede protiv talijanskog Sassarija (85:62)

Utakmica je u prvom poluvremenu ponudila dosta neizvjestan duel koji je bolje otvorila ruska ekipa, ali je pred kraj druge dionice talijanski tim krenuo šut za tri poena. Njihovo najjače oružje ih je vratilo u utakmicu, a onda su prije odlaska na odmor čak došli i u prednost. Sassari je na odmor otišao sa dva poena razlike, a bilo je 37:35.

Drugo poluvrijeme dobro otvara domaći tim koji od starta treće dionice počinje praviti osjetljiviju razliku. Kada su krenuli u seriju, Sassari više nije imao šanse i postajalo je pitanje samo kolikom će razlikom Unics slaviti u ovom susretu. Nakon odličnog drugog poluvremena, ruska ekipa je upisala vrlo ubjedljivu pobjedu rezultatom 85:62. Koliko je Sassari bio nemoćan u nastavku najbolje govori podatak da je talijanska ekipa za dvadeset minuta ubacila mirzernih 25 poena, dok su domaći samo u trećoj četvrtini ubacili 31.

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničkog tima bio je D'or Fischer sa 14 poena, ali rame uz rame sa njim bili su Zizis, White, Kaimakoglu i Langford, koji su bili također dvocifreni. Na drugoj strani, goste je predvodio Sanders sa 18 poena a zanimljivo je istaći i to da se samo šest igrača Sassarija upisivalo u strijelce na ovom meču, pa se može reći da je na stranu domaćina presudila širina u igri.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unics sada ima bilans od jedne pobjede i dva poraza, dok je Sassari posljednji u grupi A sa sva tri poraza.

Euroliga, grupa A:
Unics Kazan - Sassari 85:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti