Unics preko Galatasaraya do treće pobjede

Unics preko Galatasaraya do treće pobjede

M. Šljivak

Košarkaši unicsa iz Kazana savladali su večeras u susretu 5. kola grupe L Eurocupa ekipu Galatasaraya rezultatom 64:57.

Unics je gotovo cijelim tokom meča vodio i na kraju je zasluženo slavio pobjedu. Nakon prve četvrtine stvorili su sedam poena prednosti 21:14, a Galata je uspjela u durgoj četvrtini smanjiti prednost domaćih, pa se na odmor otišlo sa samo četiri razlike za Unics 32:28.

Uspjeli su gosti sredinom treće četvrtine u nekoliko navrata i povesti, ali je Unics odličnom igrom u samom finišu ovog dijela igre u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom od pet poena 47:42. Uspjeli su domaći košarkaši u posljednjih deset minuta održati prednost, pa su na kraju sasvim zasluženo došli do treće pobjede u drugom krugu Eurocupa.

Do trijumfa su Uncis predvodili Veremeenko sa 15 i Lyday sa 14 poena, dok su kod  Galate jedini dvocifreni bili Atsur sa 12 i Markoishvili sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.