Uniks nadoknadio minus i izbacio Crvenu zvezdu

Odigran revanš susret polufinala Eurokupa

Uniks nadoknadio minus i izbacio Crvenu zvezdu

Crvena zvezda večeras je u okviru revanš susreta polufinala Eurokupa gostovala u Kazanju kod Uniksa. Domaćin je slavio rezultatom 84:67. 

U prvom susretu odigranom prije sedam dana u beogradskoj Kombank areni pred 23.000 gledalaca Zvezda je slavila rezultatom 63:52 i u Kazanj otišla sa 11 poena prednosti. Dobro su košarkaši Dejana Radonjića i večeras otvorili utakmicu. Nakon prvih deset minuta igre nijedan tim nije imao prednost. Rezultat je bio 15:15. 

U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja i efikasnija košarka u Kazanju. U takvoj igri bolje su se snašli Rusi. Domaćin je nakon prvog poluvremena imao šest poena prednosti, a rezultat je bio 42:36. 

Košarkaši Uniksa odlično su otvorili drugo poluvrijeme i nakon četiri minute igre imali su 15 poena prednosti, rezultat je bio 53:38. Uniks je u posljednjih deset minuta susreta ušao sa vodstvom 65:49. Domaćin je zadržao prednost i slavio rezultatom 84:67, te se tako plasirao u finale Eurokupa. 

Najefikasniji kod domaćina bio je Nikos Zisis sa 26 postignuta poena. Na drugoj strani 12 poena postigao je Marjanović, dok je 11 dodao DeMarcus Nelson. 

U drugom polufinalnom susretu Valencija je još jednom slavila protiv Nizhny Novogoroda rezultatom 79:53. Španci su i u prvom susretu slavili rezultatom 84:75. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.