Univerzitet Weber State nije zaboravio Lillarda

Povukli dres s brojem 1

Univerzitet Weber State nije zaboravio Lillarda

E. Škorić

Košarkaš Portlanda Damian Lillard jako je cijenjen na Weber State Univerzitetu.

Lillard je danas jedan od vodećih playmakera NBA lige, a košarkaš Trail Blazersa počašćen je od strane bivšeg tima, Weber State Univerziteta.

Dvadesetsedmogodišnji košarkaš je za Weber State nastupao od 2008. do 2012. godine i drugi je najbolji strijelac u povijesti koledža.

Stoga su u Weber Stateu donijeli jednoglasnu odluku da se Lillardov dres s brojem 1 povuče iz upotrebe. Neće biti čudo ako se na isti potez za koju godinu odluči Portland, pa njegov broj 0 penzioniše.

Lillard je rođen u Oaklandu, a na Draftu 2012. godine je izabran kao šesti pik prve runde od strane sadašnjeg tima. Dva puta je uvršten u All-Star petorku, a 2013. godine je bio rookie sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi