Upucan Brandon Roy!

Bivša zvijezda Portlanda

Upucan Brandon Roy!

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda NBA lige i Portland Trail Blazersa Brandon Roy, ranjen je tokom vikenda u Los Angelesu.

Roy, koji je svojevremeno igrajući za Portland važio za jednog od najboljih igrača u ligi, ranjen je u nogu ispred kuće u kojoj živi njegova baka.

Do ranjavanja je došlo sasvim slučajno. Nekadašnji košarkaš je stajao ispred kuće kada je došlo do pucnjave između dvije grupe, a metak je pogodio Roya, koji je ranjen ni kriv, ni dužan.

Ubrzo je prebačen u bolnicu i srećom nije se radilo o težim povredama i on je otputovao kući u Seattle.

Brandon Roy je proveo šest godina u NBA ligi. Pet od njih je bio dio Trail Blazersa gdje je još uvijek miljenik navijača.

Ipak, karijeru je prerano završio zbog teških povreda na koljenima, a tokom boravka u ligi je prosječno ubacivao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi