Uspješna provjera Švedske pred duel sa Duletovim Zmajevima

Pobijedili Estoniju

Uspješna provjera Švedske pred duel sa Duletovim Zmajevima

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Švedske pobijedila je u posljednjem pripremnom meču pred nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo selekciju Estonije rezultatom 82:77.

Šveđani su tokom kompletne utakmice imali prednost, ali na kraju su ipak iz dosta muke pobijedili nezgodne Estonce.

Prvo poluvrijeme donosi većinom igru koš za koš. Igrala se dosta izjednačena košarka, a na poluvrijeme Švedska odlazi sa poenom prednosti, 39:38.

Treći period je odlučio pobjednika u ovom duelu. Selekcije Vedrana Bosnića je ovaj dio igre riješila u svoju korist rezultatom 23:16, te u posljednju četvrtinu ulaze vodstvom od osam poena razlike (62:54).

Estonija nije uspjela da se vrati u meč. Razliku su uspjeli spustiti na minus pet, ali je to sve što su učinili, te je Švedska došla do pobjede.

Viktor Gaddefors ih je vodio do trijumfa sa 16 poena, Tobias Borg je dodao 14, a dvocifrenu su još bili Alex Lindqvist sa 12 i Thomas Massamba sa 10 poena.

Ovo je Švedskoj posljednji pripremni meč pred duel s našom selekcijom 2. augusta u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Šveđani su u pripremama odradili četiri utakmica, a upisali su dvije pobjede i dva poraza.

Pripremni meč:

Švedska - Estonija  82:77(19:19, 20:19, 23:16, 20:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi