Utah bolja od Denvera

San Antonio upisao pobjedu

Utah bolja od Denvera

E. Ganibegović

Utah Jazz je upisala pobjedu protiv Denver Nuggetsa sa 106:96.

Denver je u prvom dijelu utakmice bio bolji protivnik, te tako poslije prve dvije četvrtine imao prednost od devet poena, 49:58.

Utah se probudila početkom drugog poluvremena, pa su nakon treće četvrtine smanjili zaostatak na pet poena razlike, 78:83.

U posljednjoj četvrtini potpuni raspad sistema u redovima Nuggetsa, koji su postigli svega 13 poena, dok je Utaha igrala odlično i na kraju slavila sa sedam poena razlike 106:96.

Will Barton je bio najefikasniji u Denveru sa 23 poena, dok je na drugoj strani Rudy Gobert imao double-double, 18 poena i 10 skokova. Nikola Jokić je meč završio sa sedam poena, 12 skokova i osam asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi