Utah korak do plasmana u narednu rundu play-offa
Foto: EPA

Nakon velike pobjede nad Los Angeles Clippersima

Utah korak do plasmana u narednu rundu play-offa

Utah Jazz je došla na korak od plasmana u narednu rundu play-offa nakon velike gostujuće pobjede nad Los Angeles Clippersima 96:92.

U najzanimljivijoj utakmici večeri, Utah je nakon neizvjesne završnice uspjela upisati pobjedu kojom je povela u seriji sa 3:2.

Domaćini su nešto bolje otvorili susret, ali su se u prvom poluvremenu ekipe uglavnom smjenjivale u vodstvu.

Drugo poluvrijeme pripada gostima, a početkom treće četvrtine Utah dolazi i do svoje najveće prednosti na utakmici od 11 poena razlike. Clippersi se nisu predavali pa su do samog kraja držali priključak, ali je Utah poenima Johnsona i Hilla na samom kraju sačuvala prednost i riješila utakmicu u svoju korist.

Jazzere je predvodio Gordon Hayward sa 27 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Hood dodao 16, a Joe Johnson 14 poena.

Odličan je bio i Gobert koji je uz 11 poena i skokova, ubilježio i asistenciju, dvije blokade i čak pet ukradenih lopti.

U ekipi Los Angeles Clippersa najefiksniji je bio Chris Paul sa 28 poena, kojima je dodao i četiri skoka i devet asistencija. Sjajan je bio i JJ Redick koji je ubacio 26 poena.

Serija se u narednoj utakmici seli u Utah gdje ce Jazzeri imati veliku priliku da pobjedom prođu u narednu rundu play-offa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi