Utakmice Knicksa zabranjene u Turskoj
Foto: EPA

Zbog Enesa Kantera

Utakmice Knicksa zabranjene u Turskoj

M. Šljivak

Utakmice New York Knicksa ne mogu se prenositi u Turskoj po naredbi vlasti.

Razlog zabrane je nekadašnji reprezentativac ove zemlje Enes Kanter, čovjek kojem je Turska oduzela državljanstvo zbog podrške lideru organizacije FETO Fetullahu Gulenu, a koja se sumnjiči za pokušaj državnog udara prošle godine.

Kako Kanter nosi dres New York Knicksa, gledaoci u Turskoj ne mogu gledati utakmice ove franšize, jer vlasti ne žele da se izdajnici države promovišu putem televizije.

Košarkaš tima iz Velike jabuke je potvrdio ovu informaciju i ponovo je teškim riječima počastio predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

"Prošle godine, prenosili su svih 29 timova, ali ne i Oklahomu zbog politike. Sada je ista situacija i sa Knicksima", rekao je Kanter, te je dodao:

"Predsjednik Erdogan je luđak. Ne žele ljudi samo mene gledati. Željeli su vidjeti Westbrooka i zbog mene to nisu mogli. Sada ne mogu gledati Porzingisa i za prenose se moraju snaći preko posebnih stranica", istakao je Kanter.

Turski košarkaš je tokom ljeta ostao bez pasoša dok se nalazio u Rumuniji. Uz dosta muke je uspio da se vrati u SAD i za njega je ulazak u Tursku dok je Erdoganovog režima najstrožije zabranjen.

Eventualni dolazak će ga koštati dugogodišnje zatvorske kazne jer je okarakterisan kao pripadnik terorističke organizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije