"Uvjeren sam da će Nurkić igrati u doigravanju"

Novinar Mike Richman tvrdi

"Uvjeren sam da će Nurkić igrati u doigravanju"

M. Šljivak

Trojka Russella Westbrooka sa zvukom sirene u pobjedi Oklahome nad Denverom, donijela je Portland Trail Blazersima plasman u NBA doigravanje.

Tamo će se tim iz Oregona sresti sa najboljim timom lige Golden State Warriorsima. Iako u duele prve runde ulaze kao veliki autsajderi, čovjek koji bi mogao donijeti prevagu pod košem u korist Trail Blazersa je Jusuf Nurkić.

Novinar The Oregoniana Mike Richman tvrdi kako je uvjeren da će se Nurk pojaviti u utakmicama doigravanja.

Bh. košarkaš je trenutno van stroja zbog povrede fibule, ali bi mogao biti spreman za utakmice protiv Warriorsa.

"Znam da Nurkić želi igrati. Ipak, vjerujem da će Blazersi oprezno raditi na njegovom povratku. Iskreno, ne vjerujem da će igrati u prvoj utakmici. To bi bilo pravo iznenađenje, ali ne bih ni to otpisao", istakao je Richman.

Čovjek koji zna sve o Blazersima istakao je i kako odavno Blazersi nisu imali košarkaša kao što je Nurkić.

"On je donio pravu dinamiku u ekipu na oba kraja parketa. Ono što je najbitnije u svemu je činjenica da je Nurkić ogroman. Blazersi odavno nisu imali nekog tolike veličine i sa odličnim vještinama. Ukratko, Nurkić je bolja, veća, jeftinija i mlađa verzija Masona Plumleeja", rekao je Richman.

Nurkić je od dolaska iz Denvera odigrao 20 utakmica za Trail Blazerse i na double-double je prosjeku od preko 15 poena i 10 skokova po meču.

NBA doigravanje počinje 15. i 16. aprila utakmicama prvog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi