Uvjerljiva pobjeda Bayerna, dobar nastup Đedovića

BBL, 27. kolo

Uvjerljiva pobjeda Bayerna, dobar nastup Đedovića

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna pobijedili su u 27. kolu Bundeslige kao gosti Braunschweig 80:58 uz dobar nastup Nihada Đedovića u pobjedničkom timu.

Bez većih problema su Bavarci stigli do trijumfa. Već nakon prve dionice stvorili su zalihu od 13 poena (21:8), ali je domaći tim uspio da do poluvremena spusti razliku na minus 11, 37:26.

Ipak, u nastavku Bayern bez većih problema dolazi do pobjede. Slomili su otpor domaćih košarkaša i na kraju su slavili pobjedu od 22 poena razlike.

Nihad Đedović je za nešto više od 14 minuta na parketu ubacio devet poena, a imao je i tri skoka, dok je Booker bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena.

Medlock je kod domaćih meč završio sa 17 ubačenih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi