Uvjerljiva pobjeda Reala
Foto: EPA

Real slavio

Uvjerljiva pobjeda Reala

M. Šljivak

Košarkaši madridskog Reala savladali su kao gosti La Bruixu 83:66 u susretu 17. kola ACB lige.

Dominirao je Real od samog početka. Iako su nakon prve dionice imali samo dva poena prednosti (15:13), fantastičnom igrom u drugoj četvrtini povećali su vodstvo na 15 razlike, koliko je bilo nakon 20 minuta igre (41:26).

Nastavak utakmice donio je također dominaciju Kraljeva. Imali su u jednom trenutku i 25 poena prednosti, a do kraja su mirnom igrom priveli susret kraju za novu pobjedu.

Kraljeve je do trijumfa vodio Sergio Llull sa 17 poena, dok je na drugoj strani Isaac Fotu ubacio 12.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.