Uvjerljive pobjede Barcelone i Fenerbahčea
Foto: EPA

Odigrane dvije utakmice 5. kola Eurolige

Uvjerljive pobjede Barcelone i Fenerbahčea

E. Čaušević

Košarkaši Barcelone ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostujućem parketu protiv Zielono Gore (93:64) u okviru sedmog kola grupne faze Eurolige.

Barcelona je u Poljskoj stigla do svoje šeste pobjede u ovoj sezoni Eurolige. Katalonci su lakše od očekivanog ubilježili novi trijumf protiv Zieleno Gore kojoj je ovo bio šesti poraz.

Katalonsku ekipu do pobjede vodio je Alex Abrines koji je ubacio 16 poena, dok su po 15 dodali Aleksandar Vezenkov i Carlos Arroyo. U domaćoj ekipi istakao se Mateusz Ponitka sa 11, a po 10 poena dodali su Adam Hrycaniuk i Dejan Borovnjak.

Barcelona je prva na tabeli grupe C sa šest pobjeda i jednim porazom, dok je Zielono Gora ubjedljivo zadnja sa šest poraza i samo jednom pobjedom.

Fenerbahče je na domaćem parketu bio bolji od Strasbourga sa 81:64. Najefikasniji u turskoj ekipi bio je Jan Vasely koji je ubacio 20 poea, dok je 15 dodao Udoh Ekpe. Kod gostiju po 14 poena ubacili su Mardy Collins, Rodrigue Beaubois i Vladimir Golubović.

Nakon sedam odigranih kola Fener je prvi u grupi A sa šest pobjeda, dok je Strasbourg četvrti sa tri pobjede i četiri poraza.

Euroliga, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zielona Gora - Barcelona 64:93

Fenerbahče - Strasbourg 81:64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.