Užasna druga četvrtina skupo koštala Portland
Foto: EPA

Osam poena Jusufa Nurkića u porazu od Raptorsa

Užasna druga četvrtina skupo koštala Portland

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru ugostili Toronto Rapotrose, a na kraju su gosti uspjeli stići do lagane i sigurne pobjede rezultatom 99:85.

Ipak, početak susreta je obećavao neizvjesnu borbu dvije ekipe. Portland je većim dijelom prve četvrtine imao, koliku-toliku, prednost. Sa druge strane Raptorsi nisu dopuštali Blazersima da se "odlijepe" na više od šest poena razlike, a krajem prvog perioda uspijevaju stići i do izjednačejna, pa se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 29:29.

U drugoj četvrtini, međutim, počinje agonija Portlanda. Istina, Raptorsi igraju dobru odbranu, ali domaći igraju užasnu u napadu i ne uspijevaju pogoditi apsolutno ništa. 

Kako je Portland igrao u drugoj četvrtini govori činjenica da su Blazersi u ovom periodu postigli samo šest poena, uz katastrofalan šut iz igre, 1/17. Toronto je zbog toga na odmor otišao sa 19 poena razlike. 

Nakon, izuzetno loše druge četvrtine jednostavno nije bilo spasa za Portland, pa je prednost Toronta u trećoj dionici dostigla i 26 poena razlike.

Blazersi su se u zadnjoj četvrtini pokušali vratiti u susret. Lillard se "probudio", ali Portland nije mogao više od smanjivanja prednosti gostiju na 12 poena razlike pred kraj utakmice.

Raptorse je do pobjede predvodio odlični DeMar DeRozan sa 25 ubačenih poena. Dobru partiju je pružio i Kyle Lowry koji je upisao 19 poena, 10 skokova i šest asistencija, dok je Nogueira dodao 17 poena.

Kada su u pitanju Trail Blazersi najefikasniji je bio Damian Lillard sa 36 poena. Osim Lillarda jedini dvocifreni u ekipi Portlanda je bio McCollum koji je ubacio 16 poena. 

Iako, su Raptorsi večeras bili bez glavnih aduta pod košem, Ibake i Valanciunasa, izabranici Dwaynea Caseyja su uspjeli odlično zatvoriti našeg Jusufa Nurkića. Bh. centar je za 26 minuta na parketu ostvario učinak od osam poena, šest skokova i jedne asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi