Valencia nadoknadila 22 poena minusa i na kraju pobijedila

Valencia nadoknadila 22 poena minusa i na kraju pobijedila

M. Šljivak

Košarkaši Valencije savladali su večeras 5. kolu grupe J Eurocupa ekipu Rige na gostovanju nakon produžetka rezultatom 103:96.

Valencia je očajno ušla u ovaj susret i već su nakon prve četvrtine imali 17 poena zaostatka. Riga je pogađala gostovo sve, te su nakon prve dionice vodili 30:17. Početkom drugog perioda Riga je otišla i na 22 poena razlike 37:15, ali su gosti uspjeli u preostalom dijelu prvog poluvremena smanjiti na pristojnih minus 11 na poluvremenu 49:38.

Gosti su odigrali bolje i treći period. Ovaj dio igre dobili su 29:21. te se u završnih deset minuta ušlo sa tri poena prednosti za Rigu 70:67. U neizvjesnoj završnici oba tima su mogla do pobjede, ali je ipak regularni dio meča okončan neriješenim rezultatom 90:90, pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta Valencia bolja. U avršnici su se bolje snašli, te su lsavili pobjedu koja će im bvjerovatno donijeti plasman među osam najboljih ekipa u Eurocupu.

Valenciju je do pobjede predvodio Justin Dolleman sa 23 poena, dok je kod domaćih Earl Rowland bio najefikasniji sa 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.