Valencia nemoćna u Istanbulu

Euroliga, grupa D

Valencia nemoćna u Istanbulu

E. Škorić

Galatasaray je u sklopu drugog kola grupe D Evropske lige ugostio Valenciju i na kraju slavio sa 71:64.

Gosti iz Valencije bolje su krenuli u utkamicu, pa su imali polovinom prve dionice 10:8 vodstvo, a onda je uslijedila 8:0 serija Galate, koja je na kraju prve četvrtine vodila 25:12.

Uslijedila je još bolja igra Turaka u drugoj dionici, vodili su i plus 28 u jednom trenutku, a na poluvremenu je rezultat glasio 47:24. Kroz treću dionicu gosti su se malo primakli rezultatski, da bi u četvrtoj bili i na minus pet, no na kraju su izgubili sa 71:64.

Galati je ovo bila prva pobjeda, a Valenciji drugi poraz u novoj sezoni Eurolige. Carlos Arroyo je sa 16 poena predvodio domaću momčad, dok je Zoran Erceg ubacio 12 poena. Na drugoj straniu Luke Harangody je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti