Valencia ponizila Nymburk, Zvezda završila porazom

Eurocup

Valencia ponizila Nymburk, Zvezda završila porazom

M. Šljivak

Večeras su odigrane utakmice posljednjeg 6. kola Eurocupa u grupama J i L, a vrijedi izdvojiti ubjedljivu pobjedu Valencije nad Nyburkom rezultatom 104:55.


Valencija je dominirala cijelim tokom susreta. Već na poluvremenu su imali prednost od 23 poena razlike 55:32. Prednost je domaći tim konstantno povećavao do samog kraja utakmice, te su na kraju slavili sa ubjedljivih 49 poena razlike.

Svi su se kod Valencije upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Pau Ribas sa 20 poena, dok je za goste Efevberha ubacio 12 poena.

Bilbao je u istoj grupi J savladao Rigu 76:65, te će oni uz Valenciju u narednu fazu takmičenja. Domaće je do pobjede predvodio dvojac Lopez-Mumbru sa po 15 poena, a kod gostiju je Kavaliauskas ubacio 12 poena.

Crvena zvezda je sezonu u Eurocupu završila porazaom u Istanbulu od Galatasaraya 85:84. U veoma neizvjesnoj utakmici Zvezda je imala i pokušaj za pobjedu, ali je Radivojević bio neprecizan, te Galata dolazi do utješne pobjede, koja im ništa ne znači u ovom slučaju.

Markoishvilli i Arslan su predvodili Galatu sa po 17 poena, a kod Zvezde je Boris Savović ubacio 20 poena, te je imao 13 skokova.

U borbi za prvo mjesto u ovoj grupi Unics je kao gost savladao Ulm rezultatom 79:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.