Valencia uvjerljiva protiv Cedevite

Eurokup

Valencia uvjerljiva protiv Cedevite

E. Škorić

Košarkaši Valencije razbili su Cedebitu sa 71:60 u meču 5. kola Top 16 faze Eurokupa

Valencia je u grupi H stigla i do pete pobjede, nakon što je na svom parketu očitala lekciju Cedeviti, koja je ostala na dnu sa omjerom 1-4.

Sjajno otvaranje utakmice domaćih košarkaša, koji su brzo poveli 9:0, ali su na kraju prvi period igre izgubili rezultatom 19:15.

U drugoj četvrtini Valencia vraća izgubljeno vodstvo, pa je na poluvremenu billo 35:34, a u nastavku je domaćin bio superioran i lako je stigao do nove pobjede.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Gran Canaria je u u Kubanu protiv Lokomotiva slavila sa 68:66, što je Špancima treća pobjeda, a imaju i dva poraza. Rusi su vodeći u grupi E s omjerom 4-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi